Hielpijn bij kinderen

Hielpijn bij kinderen komt bijna altijd voor tussen de 7 en 15 jaar en de meesten van hen beoefenen een sport als hockey of voetbal intensief. De hielpijn komt op bijna altijd tijdens of na het sporten.

De medische term voor hielpijn

De medische term is morbus Sever, hielpijn veroorzaakt door overmatige tractie aan het hielbeen(calcaneus).
Bij hielpijn bij kinderen is de groeischijf (apophyse) losgeraakt van de calcaneus, vaak door trauma tijdens sport of door tractie van de achillespees aan de calcaneus bij een voetstandafwijking of groeispurt.

De oplossing

Rust nemen is het devies, maar het is mogelijk om pijn vrij door te sporten. Door bijvoorbeeld een hakverhoging, hieldemping, ondersteunen van de middenvoet met hieldemping of een correctie van de standafwijking. Meestal combineren wij dit in een voetbed voor dagelijks gebruik. De beste resultaten behalen wij door middel van het maken van een gipsafdruk om de voet zo optimaal mogelijk te ondersteunen en de hiel vrij te ontzien. Ook brengen wij nog een aanpassing in de sportschoenen aan om de hielpijn klachten te verminderen.

In vrijwel alle gevallen werkt deze aanpak uitstekend en verdwijnen de hielklachten.

contactformulier hielpijn bij kinderen