Fibromyalgie

Fibromyalgie is een aandoening die gepaard gaat met ernstige chronische pijn. De aandoening wordt meestal geclassificeerd als een reumatische spieraandoening, omdat een van de meest voorkomende symptomen bij fibromyalgiepatiënten de chronisch pijnlijke spieren zijn.

Voor een cliënt met fibromyalgie en voetproblemen bestaat geen kant en klaar recept voor steunzolen. Omdat fibromyalgie niet te genezen is, zal de behandeling zich richten op het bestrijden van klachten, zoals chronische pijn en vermoeidheid.

De oplossing

Er is onderzoek gedaan naar de meest ideale oplossingen bij ‘de vulnerabele (kwetsbare) voet bij reuma’. Vele experts op dit gebied hebben meegewerkt aan dit onderzoek. In de meeste gevallen zal een full contact-zool op gipsafdruk gemaakt het beste loop­comfort bieden, want op deze wijze heb je een exacte kopie van de voet en kunnen er veel verschillende materialen verwerkt worden.. Ook hier is de juiste schoenkeuze ook weer van enorm belang.

Contact formulier Fibromyalgie